Potrebujeme:
4 vajcia
1 šálka krupicového cukru
1 šálka hladkej múky
3 PL kakaa
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
Na zvlhčenie koláča:
1,5 pohár mlieka (pohár = 200 ml)
2 PL uvarenej kávy (Nescafé)
Na krém:
100 g bielej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
100 g mliečnej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
100 g horkej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
Postup:
Ako prvý krok si pripravíme cesto. Vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme zvyšné suché ingrediencie a poriadne premiešame. Na vymastený plech nalejeme kakaovú hmotu a dáme piecť na 180 stupňoch približne 25 minút.
Na upečený korpus nalejeme kávu s mliekom.
Príprava krémov: Nachystáme si 3 misky a v každej pripravíme osobitne krém, podľa čokolády. Vyšľaháme si v každej miske šľahačku, pridáme roztopenú čokoládu a poriadne premiešame. Zoberieme lyžičku a striedavo vrstvíme krém na korpus po kôpkach.
Nakoniec dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Videonávod
Leave a Reply