Hrnčekový koláč S TROMI KRÉMAMI – neskutočná pochúťka, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Potrebujeme:

4 vajcia

1 šálka krupicového cukru

1 šálka hladkej múky 

3 PL kakaa

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

Na zvlhčenie koláča:

1,5 pohár mlieka (pohár = 200 ml)

2 PL  uvarenej kávy (Nescafé)

Na krém:

100 g bielej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

100 g mliečnej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

100 g horkej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

* Poznámka: 1 šálka = 100 ml

Postup:

Ako prvý krok si pripravíme cesto. Vyšľaháme vajcia s cukrom, potom pridáme zvyšné suché ingrediencie a poriadne premiešame. Na vymastený plech nalejeme kakaovú hmotu a dáme piecť na 180 stupňoch približne 25 minút.

Na upečený korpus nalejeme kávu s mliekom.

Príprava krémov: Nachystáme si 3 misky a v každej pripravíme osobitne krém, podľa čokolády. Vyšľaháme si v každej miske šľahačku, pridáme roztopenú čokoládu a poriadne premiešame. Zoberieme lyžičku a striedavo vrstvíme krém na korpus po kôpkach.

Nakoniec dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*