Iné knedličky už nerobím: 5-minútové maďarské knedličky bez vajec, chutia fantasticky!

Výborný tip na ultra rýchle knedličky z tvarohu a krupice. Sú fantastické a potrebujete na ne len 2 prísady.

Recept som sa naučila v Maďarsku a iné už nerobím. Sú výborné a cesto pripravíte len za 5 minút.

Potrebujeme:

250 g mäkkého tvarohu

100 g detskej krupice

Ja pridávam do cesta aj trošku soli (asi 1/3 – 1/2 lyžičky), zdajú sa mi potom ešte chutnejšie

Postup:

Obe prísady (prípadne aj štipku soli) zmiešame na pracovnej doske a vypracujeme cesto, ktoré len vyformujeme do tvaru valčeka a narežeme na jednotlivé knedličky. To je všetko.

Teraz už je to len na vašej fantázii, ako chcete knedličky pripraviť.

Ja ich robím tak, že každý kúsok vytvarujeme na malú placku, doprostred uložím ovocie, karamel, alebo lekvár a potom vyformujeme do tvaru knedličky. Dám variť vodu a ako zovrie, nechám knedličky chvíľku odležať.

Nahádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú nechám ich povariť ešte 2-3 minúty.

Môžete podávať preliate maslom, orechami alebo kyslou smotanou.

Ja si na nasucho opražím na panvici strúhanku, pridám maslo, práškový cukor a v tejto zmesi vyvaľkám uvarené knedličky.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*