Ja už dávno nekupujem drahé, sušené ovocie v obchode. Z kilogramu ovocia robím celú zásobu a ešte k tomu zdravej maškrty!

Kúpim si kilogram jabĺk a vždy si dám niečo chutné a zdravé. A za prijateľnú cenu! Domáce jablkové chipsy sú na prípravu veľmi jednoduché a celé to nestojí veľa peňazí ani času.

Teraz pripravujem jablkové chipsy vždy, keď mám tohto ovocia prebytok. Ľahko ich získate veľkú zásobu; stačí ich uložiť do hermeticky uzavretej nádoby. To je veľmi dôležité, inak čipy začnú naberať vlhkosť. A ide o to, aby boli chrumkavé!


Ingrediencie:

  • 1 kg jabĺk
  • škorica
  • voliteľné: vanilkový cukor

Spôsob prípravy:

  1. Jablká dôkladne umyjem a olúpem. Odstránim semená a potom nakrájam ovocie na tenké plátky. Ich hrúbka je približne 3-5 milimetrov.
    Teraz poukladám rozdrvené jablká na plech, ktorý som predtým vystlala papierom na pečenie.
  2. Vložím do rúry vyhriatej na 50°C a nechám tam asi 3,5 hodiny. V polovici tejto doby jablká otočím na druhú stranu.
    Chladím v rúre s otvorenými dvierkami.
  3. Na záver jablkové chipsy posypem škoricou, môžete použiť aj vanilkový cukor.

Dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*