Jablkový koláč mojej mamy: Fantastická chuť a jednoduchá príprava!

  • Dnes mám pre vás recept na jablkový koláč, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave. Zamilujete si ho už po prvom ochutnaní. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
  • Rozhodne si musíte zákusok pripraviť čo najskôr. Výsledkom budete milo prekvapení a zamiluje si ho celá Vaša rodina. Nebudete ľutovať, uvidíte. Jeho chuť Vás prekvapí.

Čo budeme potrebovať:
Na piškótu:
  • 3 vajcia
  • 4 polievkové lyžice kr. cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 1 čajová lyžica vanilkového cukru
Na náplň:
  • 800 g jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • 1 balenie pudingového prášku
Na krém:
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 150 kyslej smotany
  • želatínový stužovač za studena
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
Na posypanie:
  • 150 g tmavej alebo mliečnej čokolády

Postup:
  • 1) Najskôr si vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, do snehu opatrne vmiešame ostatné prísady na piškótu pri nízkych otáčkach.
  • 2) Cesto navrstvíme na vopred vymastený a vysypaný plech s priemerom 22 cm.
  • 3) Dáme piecť na 25-30 minút pri 170 stupňoch. Potom ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  • 4) Jablká si olúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré zalejeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusiť do mäkka. Nakoniec ich zahustíme 1 bal. vanilkového pudingového prášku.
  • 5) Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec pridáme smotanovú vrstvu – smotanu vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou a nakoniec zahustíme želatínovým stužovačom.
  • 6) Už stačí len pred podávaním posypať povrch čokoládou.
Prajeme Vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*