Jahodovo-pudingový rez, ideálny na leto!

Potrebujete:
  • 230 g mletých sušienok
  • 100 g mäkkého masla
  • 2 polievkové lyžice mlieka
Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 180 g cukru
  • 160 g Pšeničné krúpy (krupicová kaša)
  •  1 vanilkový cukor
  •  1 puding
Jahodová zmes:
  • 400 g jahôd
  • 1,5 lyžice želatíny
  • 130 ml vody
  • 40 g cukru

Postup:
  1. Pripravte si formu vyloženú papierom alebo fóliou s priemerom 24-26 cm. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami a mliekom a rozložíme na dno formy a nalejeme.
  2. Teraz uvarte krém: Mlieko, krupicu, cukor, puding, vanilkový cukor zmiešame a za stáleho miešania uvaríme. Keď zhustne, odstavíme z ohňa a ihneď rozotrieme na sušienkovú zmes.
  3. Teraz pripravte jahodovú zmes. Jahody rozmixujeme, potom ich zmiešame s vodou, želatínou a cukrom a necháme zovrieť. Keď zhustne, odstavte z ohňa a ihneď rozdeľte na krupicovú zmes. Nechajte tortu vychladnúť a potom ozdobte podľa želania.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*