Ingrediencie:
- 4 vajcia (rozdelené na vaječný bielok a žĺtok)
- Štipka soli, 100 g cukru
- 80 g cukru
- 100 g vody izbovej teploty (postupne prilievajte)
- 130 g polohrubej múky
- 2-3 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového cukru
Tvar formy 20-22 cm. Pečieme 35 minút pri 180°C. Tortu necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
- 100 g mlieka + 1 lyžička práškového cukru
- 2 vajcia
- 60 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 100 g kondenzovaného mlieka
- 3 polievkové lyžice múky
- 250 ml mlieka
Na strednom ohni uvarte smotanu.
- 250 g masla
Vložte do chladničky na 6 hodín.
- 3 polievkové lyžice cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 50 g masla
Varte na strednom ohni na hladkú, lesklú konzistenciu.
Postup si môžete pozrieť v priloženom odkaze: https://youtu.be/yeFgNUvPhX4
Dobrú chuť :). Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.
Leave a Reply