
Pozor! Táto potravina je pre pečeň škodlivejšia ako alkohol a takmer každý ju konzumuje denne!
Pečeň je jedným z najúžasnejších orgánov, zbavuje sa množstva toxínov a v prípade poškodenia sa dokáže regenerovať, čo je výnimočné, pretože žiadny iný orgán sa nedokáže regenerovať v takej miere.
Ak sa však musí vysporiadať s neustálym prílevom toxínov, pečeň môže tiež ochorieť, a ak sa to stane, ovplyvní to kvalitu života, pretože sa môžu objaviť problémy a poruchy takmer vo všetkých oblastiach, skrátka, telo nemôže optimálne fungovať.
Alkohol tiež predstavuje vážnu hrozbu pre pečeň, ale existujú aj niektoré potraviny, ktoré sú škodlivé, pretože prispievajú k ztukovateniu pečene, čo vedie k cirhóze, hepatitíde, vysokému krvnému tlaku, obezite alebo cukrovke 2. typu.
- obezita v oblasti brucha: ak obvod brucha presahuje 102 cm u mužov a 88 cm u žien
- hladiny triglyceridov nad 250 mg/dl
- ak je zvýšený HDL cholesterol
- ak krvný tlak prekročí 130/88 mm Hg
- ak glykemický index prekročí 110 mg/dl
Konzumácia cukru je hlavnou príčinou tohto typu ochorenia pečene. Výskum ukázal, že ľudia, ktorí konzumovali veľa cukru, pribrali len 2 % telesnej hmotnosti, ale ich pečeň bola o 27 % tučnejšia, preto je dôležité znížiť konzumáciu cukru a namiesto neho jesť ovocie a zeleninu.
Leave a Reply