Určite sa vám už stalo, že oblečenie nebolo po vypraní vŕzgavo čisté, a aj keď ste pridali aviváž, nevoňalo dokonale. Môže sa stať, že aj napriek praciemu prášku a aviváži z čerstvo vypranej bielizne nevychádza príjemná vôňa.
Najhoršie na tom je, že tento zatuchnutý zápach môže prevziať aj iné oblečenie. Tento problém sa najčastejšie vyskytuje pri umývaní kuchynských utierok, často používaných utierok a spotených športových vecí. Ale tento opakujúci sa problém môžete jednoducho ukončiť.
Nepotrebujete nič iné, len starý osvedčený trik!
Do prania dajte prášok do pečiva!
Pred praním urobte všetko ako obvykle. Nadávkujte prací prášok a aviváž, ale do bubna medzi oblečenie nasypte aj vrecúško s práškom do pečiva. Na konci prania budete ohromení!
PRÁŠOK DO PEČIVA DOKONALE ODSTRAŇUJE zatuchnuté ZÁPACHY Z OBLEČENIA A NÁDHERNE OSVIEŽUJE TEXTILNÉ VLÁKNA!
Aké je tajomstvo prášku do pečiva?
Počuli sme už veľa o tom, ako je sóda bikarbóna dobrá na vypraté prádlo. V porovnaní s tým je účinok prášku do pečiva požehnanie! V prvom rade je oveľa účinnejší vďaka komplexnejšiemu zloženiu.
Využitie prášku do pečiva a sódy bikarbóny je v mnohých situáciách podobné, napríklad s oboma môžete piecť koláče.
To samozrejme neznamená, že dva biele prášky sú rovnaké!
Musí tam byť veľký rozdiel, keďže prášok do pečiva obsahuje len 30 percent sódy bikarbóny a 70 percent iných zložiek, ako je fosforečnan vápenatý a síran hlinito-sodný. Tieto zlúčeniny sú vo všeobecnosti kyslé, zatiaľ čo jedlá sóda je jednoznačne zásaditá.
Inými slovami, kyslé zložky prášku do pečiva kompenzujú zásaditý efekt, ktorý je pre textilné vlákna dosť deštruktívny.
Super efekt a lacno!
Oblečenie vyprané s prídavkom prášku do pečiva tak bude nielen čisté, ale aj dlhšie vydrží. Preto sa pri ručnom praní jemných textílií oplatí prisypať do vody trochu prášku do pečiva.
V prípade ručne pletených svetrov, voľných košieľ a blúzok je to perfektný spôsob.
Zdieľajte radu aj so svojimi priateľkami.
Leave a Reply