Črevá sú centrom nášho imunitného systému. Pokiaľ nefungujú tak, ako majú, telo následne ochabne, unaví sa a sme potom náchylnejší na rôzne choroby.
Niekoho trápia pravidelné bolesti žalúdka, problémy s pokožkou, zatiaľ čo iní majú napríklad závraty. Vyváženie celkovej flóry je jednoduchým riešením pre tieto problémy. Dobré baktérie udržia zdravie celého imunitného systému.
Jablčný ocot v surovej forme obsahuje látky, ktoré obsahujú kyselinu octovú, ktorá úspešne ničí zlé baktérie a dodáva tie dobré.
Takou je aj kurkuma, ktorá je jednou z najúčinnejších bylín. V boji proti zápalu vyhráva kurkuma, ktorá je kráľovnou na tento problém.
Obsahuje mnoho antioxidantov, bojuje proti zápalu, lieči syndróm dráždivého čreva av kombinácii s kajenským korením má ešte aj silné antiseptické a protizápalové vlastnosti na liečbu črevných ťažkostí.
Med dodáva telu minerály a enzýmy a upokojuje tak celý organizmus. Tento silný imunitu posilňujúci nápoj pomáha v trávení, dodáva probiotiká do čriev a lieči aj pálenie záhy.
Pripravte si tento nápoj doma aj Vy!
Ingrediencie
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1/4 šálky medu
- 1/4 šálky jablčného octu
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1/8 čajovej lyžičky kajenského korenia
Postup
Filtrovanú vodu ohrejte v hrnci a po odložení z platne do nej pridáme med. Dobre ho premiešame, aby sa rozpustil a pridáme kurkumu, jablčný ocot a kajenské korenie. Potom nalejeme do džbánku a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa nápoj ochladil.
Pije sa ráno, jednorazovo ako panák a na lačno 5 dní za sebou.
Leave a Reply