Jeden z najobľúbenejších dezertov mojích detí. Vždy, keď ho spravím sa po ňom len zapráši.

Postup:

1. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne primiešame múku, mak a kokos.

2. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

3. Než sa cesto upečie, pripravíme si krém.

4. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, škrob rozpustíme v mlieku a vmiešame ho do žĺtkovej zmesi.

5. Prehodíme do vodného kúpeľa a zahrievame. Nakoniec pridáme aj puding a miešame nad parou, pokým krém nezhustne.

6. Potom vyberieme z kúpeľa a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

7. Vychladnutý krém navrstvíme na makové cesto. Na krém uložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávou.

8. Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s maslom a navrstvíme na sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*