
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 5 ks – vajcia
- 250 g – kr. cukor
- 100 ml – olej
- 100 ml – horúca voda
- 250 g – polohrubá múka
- 1 bal. – vanilkový cukor
- 1 bal. p- rášok do pečiva
- 2 lyžice – kakao
Ďalej budeme potrebovať:
- 2 bal. – čokoládový puding
- 1 l – mlieko
- 6 lyžíc – kr. cukor
Poleva:
- 4 bal. – kyslá smotana
- 5 lyžíc – kr. cukor
- 4 bal. – vanilkový cukor
POSTUP:
- Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
- Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
- Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.
Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj s ostatnými.
Leave a Reply