Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.

Budeme potrebovať:
Cesto:
  • 5 ks – vajcia
  • 250 g – kr. cukor
  • 100 ml – olej
  • 100 ml – horúca voda
  • 250 g – polohrubá múka
  • 1 bal. – vanilkový cukor
  • 1 bal. p- rášok do pečiva
  • 2 lyžice – kakao
Ďalej budeme potrebovať:
  • 2 bal. – čokoládový puding
  • 1 l – mlieko
  • 6 lyžíc – kr. cukor
Poleva:
  • 4 bal. – kyslá smotana
  • 5 lyžíc – kr. cukor
  • 4 bal. – vanilkový cukor

POSTUP:
  1. Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  2. Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
  4. Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.
Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj s ostatnými.

Written By
More from Redakcia
Veľmi rýchle a chuťovo výborné ŠĽAHAČKOVÉ ŠATEČKY BEZ KYSNUTIA.
Ingrediencie: Cesto: 250g hladkej múky 250g polohrubej múky štipka soli 2 lyžice...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *