Vynikajúci recept na rýchle a krehké orechové rolky. Vychutnajte si pri šálke dobrej kávy alebo čaju tieto lahodné a krehké role plnené orechovou plnkou.
Recept je neskutočne jednoduchý a vôňa čerstvo napečených roliek vám zaplní celý dom. Rolky sú vynikajúce aj s inými náplňami – napríklad s makovou či lekvárovou.
Potrebujeme:
- 280 g hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- štipku soli
- 1/4 ČL vanilkového cukru
- 80 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 žĺtok
Na náplň:
- 1 bielok
- 40 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilkového cukru
- 100 g vlašských orechov
Na posypanie:
- 100-150 g práškového cukru
Postup:
- Do hlbokej misky nasypeme múku. Pridáme prášok do pečiva. Ďalej pridáme štipku soli. Potom pridáme vanilkový cukor. Metličkou premiešame. Pridáme zmäknuté maslo. Rukami uhnete drobivé cesto.
- Pridáme smotanu. Potom pridáme žĺtok a špachtľou premiešame. Rukou uhnete hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskeho vrecka. Vložíme na 10-15 minút do chladničky.
- Do samostatnej misky pridáme bielok. Nasypeme cukor. Pridáme vanilkový cukor. Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.Pridáme nasekané vlašské orechy. Špachtľou zamiešame.
- Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl. Rozdelíme na štyri rovnaké časti. Valčekom vyvaľkáme do tvaru väčšieho kruhu.
- Cesto rozdelíme zúbkovaným krájačom na 8 častí. Na kraj každého kúska nanesieme orechovú plnku. Širšiu časť cesta preložíme a potom zrolujeme.
- Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 15-20 minút. Po upečení vyberieme rolky z rúry. Obalíme ich v práškovom cukre a môžeme servírovať.
Leave a Reply