Jednoduchý a chutný recept na orechové rolky. Sú mňamózne!

Vynikajúci recept na rýchle a krehké orechové rolky. Vychutnajte si pri šálke dobrej kávy alebo čaju tieto lahodné a krehké role plnené orechovou plnkou.

Recept je neskutočne jednoduchý a vôňa čerstvo napečených roliek vám zaplní celý dom. Rolky sú vynikajúce aj s inými náplňami – napríklad s makovou či lekvárovou.

Potrebujeme:

  • 280 g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 1/4 ČL vanilkového cukru
  • 80 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 žĺtok

Na náplň:

  • 1 bielok
  • 40 g kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 100 g vlašských orechov

Na posypanie:

  • 100-150 g práškového cukru

Postup:

  1. Do hlbokej misky nasypeme múku. Pridáme prášok do pečiva. Ďalej pridáme štipku soli. Potom pridáme vanilkový cukor. Metličkou premiešame. Pridáme zmäknuté maslo. Rukami uhnete drobivé cesto.
  2. Pridáme smotanu. Potom pridáme žĺtok a špachtľou premiešame. Rukou uhnete hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskeho vrecka. Vložíme na 10-15 minút do chladničky.
  3. Do samostatnej misky pridáme bielok. Nasypeme cukor. Pridáme vanilkový cukor. Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.Pridáme nasekané vlašské orechy. Špachtľou zamiešame.
  4. Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl. Rozdelíme na štyri rovnaké časti. Valčekom vyvaľkáme do tvaru väčšieho kruhu.
  5. Cesto rozdelíme zúbkovaným krájačom na 8 častí. Na kraj každého kúska nanesieme orechovú plnku. Širšiu časť cesta preložíme a potom zrolujeme.
  6. Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 15-20 minút. Po upečení vyberieme rolky z rúry. Obalíme ich v práškovom cukre a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*