Rýchly recept na jemný krém k Tiramisu, s ktorým vždy zožnete ovácie. Pridajte ho k piškótom, ovociu alebo len tak do pohára so strúhanou čokoládou.
Ingrediencie:
1 a pol lyžičky instantnej kávy
štvrť hrnčeka horúcej vody
hrnček 33% smotany
1 a pol hrnčeka práškového cukru
240g krémového syra Philadelphia alebo Lučina
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžica holandského kakaa
30g nastrúhanej čokolády
Postup:
1. Vysypte kávu do horúcej vody a zamiešajte. Nechajte 5 minút schladiť.
2. Vyšľahajte smotanu a dajte do chladničky.
3. Zmiešajte práškový cukor s mascarpone do hladka. Pridajte vanilkový extrakt a lyžicu kávy. Postupne prilievajte zvyšok kávy, podľa toho akú silnú chcete chuť Tiramisu.
4. Do kávového krému jemne vmiešajte šľahačku.
5. Do vyššíc pohárov striedavo plňte vrstvu krému s vrstvou kakaa (a piškóty, ako chcete)
6. Vršok posypte nastrúhanou čokoládou a podávajte.
Leave a Reply