Jednoduchý recept na tvarohové slimáky z hrozienkami, ktorý mám od mojej susedky – sú úplne mäkkučké a raz dva hotové!

Postup prípravy:

Mlieko zohrejeme, pridáme cukor. Miešaním ho rozpustíme a pridáme čerstvé droždie. Necháme vykvasiť kvások.

V druhej miske zmiešame múku s maslom, pridáme vajíčka, kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.

Tvaroh, kyslú smotanu, kr. cukor, vajíčko a vanilkovou esenciu vymiešame v miske do hladka, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a znova premiešame.

Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme ich pol hodiny odstáť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do veľkého obdĺžnika, natrieme tvarohovú plnku, poukladáme hrozienka a zrolujeme. Nakrájame na kúsky.

Pripravíme si plech na pečenie, dno vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme. Na takto pripravený plech ukladáme kúsky. Necháme je zakryté utierkou kysnúť cca 15 minút.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 30 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*