Jedol 15 mandlí denne počas jedného mesiaca. Zmeny na jeho tele vás nechajú bez slov.

Keď sa povie zdravá potravina, väčšine ľudí sa vybavia orechy a najmä mandle. A prečo nie? Mandle sú veľmi výživné, okrem iného obsahujú vlákninu, bielkoviny, mononenasýtené tuky a 37 % dennej dávky vitamínu E.

Mandle sú tiež veľmi chutné a hodia sa do mnohých receptov. Ale koľko by sme ich mali denne zjesť? Klinická štúdia o mandliach ukázala, že ak denne zjeme 12 až 15 mandlí, môžu zvýšiť hladinu dobrého cholesterolu.

Môžu tiež znížiť triglyceridy a chronický zápal a zároveň zabrániť kardiovaskulárnym ochoreniam.

Ďalšie výhody dennej konzumácie mandlí

Konzumácia 10 až 15 mandlí denne má mnoho zdravotných výhod:

  • Získate veľké množstvo antioxidantov. Antioxidanty pomáhajú telu chrániť sa pred voľnými radikálmi.
  • Bunkové membrány zostávajú chránené vďaka vitamínu E obsiahnutému v mandliach. Príkladom antioxidantov je vitamín E, ktorý nás chráni pred srdcovými chorobami, Alzheimerovou chorobou a rakovinou.
  • Mandle sú vhodné pre diabetikov. Majú vysoký obsah bielkovín, vlákniny a dobrých tukov a zároveň veľmi málo sacharidov. Vďaka tomu sú ideálne pre ľudí s cukrovkou.
  • Sú veľmi vhodné aj pre ľudí s hypertenziou. Obsiahnutý horčík znižuje krvný tlak, ktorý je faktorom vedúcim k mŕtvici, zlyhaniu obličiek a srdcovým chorobám.
Nie je to skvelé?

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*