Jedzte ich hlavne na raňajky. Nohavice môžete rýchlo zmeniť na menšiu veľkosť!

Tvaroh je viac než len rýchly snack – je základom pre chutné, zdravé a sýte jedlá, ktoré pripravíte za chvíľku. Vedeli ste, že tvaroh sa dá vyrobiť ako výživná súčasť ovsených vločiek, omáčok a dokonca aj pizze?

Spoznajte nápady na kreatívne jedlá s tvarohom, ktoré vás prekvapia svojou chuťou a jednoduchosťou! Tvaroh je nenápadný produkt, ktorý sa často objavuje na našich stoloch ako rýchly snack či príloha k chlebíkom.

Vďaka svojej ľahkosti, vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu kalórií je tvaroh ideálnou ingredienciou pre ľudí, ktorí dbajú na zdravú výživu. Jeho potenciál však ďaleko presahuje len jeho šírenie na sendviči!

V tomto článku zistíme, ako využiť tvaroh v rôznych jedlách – od výživných kaší až po kreatívne jedlá, ktoré vás prekvapia svojou chuťou a jednoduchosťou prípravy.

Zdravotné výhody tvarohu

Tvaroh je výborným zdrojom kvalitných bielkovín, ktoré podporujú budovanie svalov, regeneráciu tela a dlhšie udržanie pocitu sýtosti.

Je nízkokalorický, čo z neho robí ideálny prvok jedálnička ľudí, ktorým záleží na udržaní si zdravej hmotnosti alebo sa snažia schudnúť.

Ďalej obsahuje vápnik nevyhnutný pre zdravie kostí a zubov a vitamíny skupiny B, ktoré podporujú metabolizmus a nervový systém. Vďaka svojej ľahkosti a všestrannosti sa tvaroh výborne hodí ako súčasť zdravých každodenných jedál.

Raňajky s tvarohom a so slaskosťou jahôd vytvárajú tak dokonalú kombináciu chutí. Je bohatý na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky, vďaka čomu sa budete cítiť dlhšie sýty.

Ovsené vločky dodajú energiu, podporujú trávenie a antioxidanty z jahôd posilňujú imunitu.

Ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice ovsených vločiek (30 g)
  • 1 balenie tvarohu (200 g)
  • 1 hrsť mrazených jahôd (50 g)
  • 1/2 čajovej lyžičky kokosových vločiek (2 g)
  • 1/2 čajovej lyžičky mandlí (2 g)
  • 2 polievkové lyžice erytritolu alebo iného bezkalorického sladidla (20 g)
  • Voda

Príprava:

V hrnci prevaríme vodu v pomere 2:1 (voda k vločkám). Do vriacej vody pridáme ovsené vločky, pridáme sladidlo a dobre premiešame. Varte na miernom ohni, miešajte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. V prípade potreby pridajte vodu.

Jahody nakrájame na menšie kúsky a mandle nasekáme nadrobno. Ovsené vločky dáme do misky, pridáme tvaroh, jahody, mandle a posypeme kokosovými lupienkami.

Mňam! Prajeme dobrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*