Jemná roláda s mandľami a strúhanou čokoládou: Každá návšteva si pýta recept!

Ingrediencie
  • vajcia (izbová teplota), oddeliť bielka od žĺtkov 5 ks (veľké)
  • cukor 125g
  • 25 g múky
  • kukuričný škrob 75 g
  • mleté (veľmi jemné) mandle 30 g
  • vanilkový cukor 1 lyžička.
  • soľ 1 štipka
Sirup
  • vychladená čierna káva s cukrom (použila som instantné espresso) 2/3 šálky
  • brandy 3 polievkové lyžice.
Krém
  • 250 g mascarpone (ja som mala 300 g krému – Philadelphia cheesecake)
  • (32-38%) studená smotana 375 ml
  • práškový cukor 2-3 PL
  • strúhaná biela čokoláda 40g
  • kôra z jedného veľkého citróna
Ďalšie
  • Horká čokoláda (nastrúhajte na jemnom strúhadle) 100g
  • Plech na pečenie 38×40 vyložený papierom na pečenie


Postup:
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, škrob, mandle a premiešame.
  2. Vyšľahajte bielky s vanilkovým cukrom a soľou. Jemným miešaním pridajte bielky do žĺtkovej a múčnej zmesi.
  3. Cesto nalejte na plech, uhlaďte a pečte v rúre vyhriatej na 180 C 10-12 minút (rúru 10 minút neotvárajte) Pri pečení sa riaďte svojou rúrou.
  4. Hotovú piškótu vyklopte na čistý, mierne vymastený papier na pečenie, opatrne odstráňte papier, na ktorom sa piekla, zrolujte a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Vyšľahajte Mascarpone alebo Philadelphiu s práškovým cukrom a spojte so šľahačkou, citrónovou kôrou a bielou čokoládou do tuha.
  6. Vyvaľkajte piškótu a namáčajte ju kávovým sirupom. Potrite polovicou krému a zrolujte. Na vrch natrite druhú polovicu krému a posypte horkou čokoládou.
DOBRÚ CHUŤ!👌😊

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*