Ingrediencie
- vajcia (izbová teplota), oddeliť bielka od žĺtkov 5 ks (veľké)
- cukor 125g
- 25 g múky
- kukuričný škrob 75 g
- mleté (veľmi jemné) mandle 30 g
- vanilkový cukor 1 lyžička.
- soľ 1 štipka
Sirup
- vychladená čierna káva s cukrom (použila som instantné espresso) 2/3 šálky
- brandy 3 polievkové lyžice.
Krém
- 250 g mascarpone (ja som mala 300 g krému – Philadelphia cheesecake)
- (32-38%) studená smotana 375 ml
- práškový cukor 2-3 PL
- strúhaná biela čokoláda 40g
- kôra z jedného veľkého citróna
Ďalšie
- Horká čokoláda (nastrúhajte na jemnom strúhadle) 100g
- Plech na pečenie 38×40 vyložený papierom na pečenie
Postup:
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, škrob, mandle a premiešame.
- Vyšľahajte bielky s vanilkovým cukrom a soľou. Jemným miešaním pridajte bielky do žĺtkovej a múčnej zmesi.
- Cesto nalejte na plech, uhlaďte a pečte v rúre vyhriatej na 180 C 10-12 minút (rúru 10 minút neotvárajte) Pri pečení sa riaďte svojou rúrou.
- Hotovú piškótu vyklopte na čistý, mierne vymastený papier na pečenie, opatrne odstráňte papier, na ktorom sa piekla, zrolujte a nechajte úplne vychladnúť.
- Vyšľahajte Mascarpone alebo Philadelphiu s práškovým cukrom a spojte so šľahačkou, citrónovou kôrou a bielou čokoládou do tuha.
- Vyvaľkajte piškótu a namáčajte ju kávovým sirupom. Potrite polovicou krému a zrolujte. Na vrch natrite druhú polovicu krému a posypte horkou čokoládou.
DOBRÚ CHUŤ!👌😊
Leave a Reply