Dezert je chutný aj pre deti a jeho príprava je jednoduchá. Tento chutný dezert sme našli na youtube.
Potrebujeme:
- Tvaroh – 600 g (môžete použiť akýkoľvek obsah tuku, ja mám nízkotučný)
- Vajíčka – 2 ks
- Med – 100 g (dezert nie je veľmi sladký, možno ho zvýšiť na 150-200 g)
- Vanilka – na špičke noža
- Kukuričný škrob – 40 g
- Mlieko – 500 g (na krém), 100 g (na želatínu)
- Želatína v prášku – 18 až 20 g
Postup:
- Želatínu zalejte studeným mliekom a nechajte ju napučať. Vajcia vyšľaháme so škrobom a trochou mlieka. Keď je zmes úplne homogénna, pridajte zvyšné mlieko (500 g mlieka). Varte na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa objavia prvé bublinky varu, varte smotanu 30-60 sekúnd. Odstráňte z ohňa.
- Napučanú želatínu zahrejte na teplotu približne 60 stupňov. V žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.
- Tvaroh rozmixujte v mixéri. Pridajte smotanu a želatínu a miešajte, kým zmes nie je úplne homogénna. Nalejte do formy a prikryte fóliou.
- Vložte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne stuhne.
- Hotový dezert ozdobte podľa vlastnej fantázie. Použila som strúhanú čokoládu a domáci mätový sirup.
DOBRÚ CHUŤ!👍👌
Leave a Reply