Jemný dezert BEZ cukru, múky a masla: Všetci si na ňom pochutia!

Dezert je chutný aj pre deti a jeho príprava je jednoduchá. Tento chutný dezert sme našli na youtube.

Potrebujeme:
  • Tvaroh – 600 g (môžete použiť akýkoľvek obsah tuku, ja mám nízkotučný)
  • Vajíčka – 2 ks
  • Med – 100 g (dezert nie je veľmi sladký, možno ho zvýšiť na 150-200 g)
  • Vanilka – na špičke noža
  • Kukuričný škrob – 40 g
  • Mlieko – 500 g (na krém), 100 g (na želatínu)
  • Želatína v prášku – 18 až 20 g

Postup:
  1. Želatínu zalejte studeným mliekom a nechajte ju napučať. Vajcia vyšľaháme so škrobom a trochou mlieka. Keď je zmes úplne homogénna, pridajte zvyšné mlieko (500 g mlieka). Varte na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa objavia prvé bublinky varu, varte smotanu 30-60 sekúnd. Odstráňte z ohňa.
  2. Napučanú želatínu zahrejte na teplotu približne 60 stupňov. V žiadnom prípade ju nevarte, inak stratí svoje vlastnosti.
  3. Tvaroh rozmixujte v mixéri. Pridajte smotanu a želatínu a miešajte, kým zmes nie je úplne homogénna. Nalejte do formy a prikryte fóliou.
  4. Vložte do chladničky na 6-8 hodín, kým úplne stuhne.
  5. Hotový dezert ozdobte podľa vlastnej fantázie. Použila som strúhanú čokoládu a domáci mätový sirup.

DOBRÚ CHUŤ!👍👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*