
Je chrumkavý, ľahko sa pripravuje a je dostatočne univerzálny, aby sa hodil k mnohým jedlám. Kodaňský šalát je lahodný recept na doplnok k večeri, ktorý poteší vašich blízkych.
Vďaka svojej všestrannosti sa hodí takmer ku každému jedlu, od ľahkých obedov až po vynikajúce večere. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych lahodným a zdravým šalátom, vyskúšajte náš recept.
Ingrediencie na šalát:
- 1/2 hlávky bielej kapusty
- 300 g čínskej kapusty
- 300 g mrkvy
- 100 g koreňa zeleru
- biela časť póru
Ingrediencie na dresing:
- 60 g gréckeho jogurtu
- 2 lyžice medovej horčice
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
Spôsob prípravy:
Všetku zeleninu dôkladne umyte a osušte. Kapustu nakrájame na tenké prúžky, mrkvu a zeler nastrúhame a pór nakrájame na polmesiačiky.
V miske zmiešame všetky ingrediencie omáčky do hladka. Zmiešajte všetku pripravenú zeleninu vo veľkej miske. Zalejeme ich pripravenou omáčkou a dôkladne premiešame.
Misku prikryte plastovou fóliou a dajte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa chute prepojili. Klasický recept na kodaňský šalát si môžete upraviť tak, aby vyhovoval vašim vlastným preferenciám.
Do šalátu pridajte nakrájané jablko alebo hrušku, aby mal sladkú chuť, dresing dochuťte feferónkou a nezaškodí ani nasekaný kôpor alebo petržlenová vňať.
Dobrú chuť!
Leave a Reply