- Miera: 2,5 dcl hrnček!
Prísady na cesto:
- 25 dkg tvarohu
- pol šálky práškového cukru
- štipka soli
- pol balíčka prášku do pečiva
- 7 polievkových lyžíc mlieka
- 5 polievkových lyžíc oleja
- 2 hrnčeky polohr. múky (alebo viac, v závislosti od tvarohu)
Prísady na náplň:
- 1-2 polievkové lyžice oleja na natieranie
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku (holandské, ak používate iný druh, trochu viac)
Postup:
- Najskôr som zmiešala práškový cukor a kakaový prášok na plnku, potom som zapla rúru na 200 stupňov C.
- Potom som si hneď pripravila dosku, ktorú som vymastila, aby som nemusela otvárať nádobu s múkou rukami od cesta. Ja som si nerobila ťažkú hlavu, ale vzala som tyčový mixér, rozmixovala tvaroh s práškovým cukrom do peny. Potom som pridala prášok do pečiva, soľ, olej, múku a mlieko a vymiesila cesto.
- Cesto som rýchlo rozvaľkala na obdĺžnik hrubý asi 1-2 cm. Vrch som potrela olejom a približne rovnomerne som naň preosiala kakaový prášok.
- Potom som ho pevne zvinula, nakrájala na dvojcentimetrové kúsky, vyložila na plech s papierom na pečenie a dala piecť do zlatista, treba sledovať.
DOBRÚ CHUŤ!
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply