Suroviny potrebné na kapustnicu:
- 1 ks cibuľa väčšia
- 700 g pliecko bravčové
- 50 g huby sušené
- 1 kg kapusta kvasená
- 7 ks slivky sušené bez kôstok
- 200 g mäso udené
- 2 PL masť bravčová domáca
- 2 ks klobása udená
- korenie čierne
- soľ
- korenie nové
- paprika červená mletá
Postup:
- Na masti opražíme cibuľku do zlatista a pridáme mäso ktoré dobre orestujeme. Zalejeme trochou vody a pridáme všetky koreniny. Následne pridáme údené mäso( ktoré si predtým možeme uvariť zvlášť vo vode), pridáme nakrajanú kapustu z ktorej vytlačíme vodu do hrnčeka.
- Následne pridáme sušené hríby (ktoré si predtým namočíme do vody na 1hod). Všetko varíme asi 1hodinu a podlievame vodou. Ku koncu pridáme 2ks klobásky a varíme v celku. Podľa chuti pridávame vodu s kapusty a dochucujeme.
- Tesne pred koncom ešte pridáme sušené slivky aby sa nerozvarili. Robievam podobnú, s tým rozdielom, že mäso dávam len surové, údené nie /údenú len klobásu/ a nakoniec vlejem 1 smotanu. Kapustnica ako vyšitá!
Prajeme dobrú chuť a ak vás recept zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
zdroj:varecha.sk
Leave a Reply