Kapustnica podľa receptu mojej babky je ako vyšitá! Vyskúšajte ju aj vy!

Suroviny potrebné na kapustnicu:

  • 1 ks cibuľa väčšia
  • 700 g pliecko bravčové
  • 50 g huby sušené
  • 1 kg kapusta kvasená
  • 7 ks slivky sušené bez kôstok
  • 200 g mäso udené
  • 2 PL masť bravčová domáca
  • 2 ks klobása udená
  • korenie čierne
  • soľ
  • korenie nové
  • paprika červená mletá

 

Postup:

  1. Na masti opražíme cibuľku do zlatista a pridáme mäso ktoré dobre orestujeme. Zalejeme trochou vody a pridáme všetky koreniny. Následne pridáme údené mäso( ktoré si predtým možeme uvariť zvlášť vo vode), pridáme nakrajanú kapustu z ktorej vytlačíme vodu do hrnčeka.
  2. Následne pridáme sušené hríby (ktoré si predtým namočíme do vody na 1hod). Všetko varíme asi 1hodinu a podlievame vodou. Ku koncu pridáme 2ks klobásky a varíme v celku. Podľa chuti pridávame vodu s kapusty a dochucujeme.
  3. Tesne pred koncom ešte pridáme sušené slivky aby sa nerozvarili. Robievam podobnú, s tým rozdielom, že mäso dávam len surové, údené nie /údenú len klobásu/ a nakoniec vlejem 1 smotanu. Kapustnica ako vyšitá!

Prajeme dobrú chuť a ak vás recept zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

zdroj:varecha.sk

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*