Ingrediencie:
- hlávka kapusty
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 250 g ryže
- 300 g húb
- 1 cibuľa
- 3 lyžice
- Soľ, korenie, pálivá a sladká paprika
Omáčka
- 1 plechovka paradajok v paradajkovej šťave
- hrsť bazalkových listov
- 2 lyžice oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Ryžu uvarte napoly natvrdo. Uvarenú ryžu vložte do misky.
- Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja, vložíme mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu, ochutíme korením, soľou, štipľavou a sladkou paprikou a smažíme asi 6-8 minút.
- Do misky s ryžou vložte opečené mäso a cibuľu. Na panvicu, na ktorej ste smažili mäso, nalejte lyžicu oleja, do horúceho oleja vložte očistené a na plátky nakrájané huby, osoľte, okoreňte a smažte asi 5 minút.
- Do ryže s mäsom vložte opečené huby. Všetky prísady na plnku zmiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Kapustu rozdeľte na listy. Listy umyte, z každého odrežte hrubú časť, potom ich vložte do parného hrnca a varte 5 minút. Plnku zabaľte do kapustných listov zmäknutých v parnom hrnci a plnené kapustné závitky zas vložte do parného hrnca. Plnené kapustové závitky varte v pare 30 minút.
- Rozohrejte hrniec, potom doňho vložte paradajky z konzervy s marinádou, pridajte lístky bazalky, soľ, korenie. Keď omáčka zovrie, nechajte ju chvíľku povariť. Podávajte dusené kapustové závitky s paradajkovou omáčkou.
Dobrú chuť!👌😋
Zdieľajte tento recept na zdravé a chutné závitky s rodinou a priateľmi.
Leave a Reply