Karamelová torta, ľahko sa pripravuje a chutí výborne! Skúsila som raz a nedám na ňu dopustiť!

Príprava:

Zo surovín na cesto pripravíme piškótové cesto, vylejeme na stredne veľký plech a upečieme. Z pudingového prášku odoberieme 2 čl a odložíme nabok. Zvyšný puding uvaríme z mliekom.

Maslo vymiešame s cukrom a pridáme k vychladnutému pudingu. Hotovým krémom potrieme piškótové cesto. Smotanu vyšľaháme a natrieme na vrch krému. Odložený pudingový prášok (2čl), 2čl cukru, 2 čl oleja a cca 1-1,5 dl vody dáme variť. Po uvarení nalejeme na vrch šľahačky a pomocou špajdle ju rozmiešame aby sme vytvorili mramorový vzor.

Teplota pečenia: 180°C , horné-dolné pečenie, pripravila som dvojitú dávku aj cesta aj z plnky na tortu.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*