Zemiakové pagáče od mojej babičky: Recept, ktorý sa u nás traduje viac ako 50 rokov a určite ho naučím aj svoju dcéru. Málo surovín, no veľa muziky!

Môj muž obľubuje skôr slané maškrty ako tie sladké. Vyskúšala som preto už mnoho receptov ale najviac sa ujal práve tento, ktorý mi nedávno zverila moja babička.

Budeme potrebovať:

50 dkg hladkej múky

25 dkg zemiakov

2 dl kyslej smotany

35 g droždia

1 PL masti

1 vajce

1 PL soli

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do múky rozmrvíme masť, soľ a uvarené roztlačené zemiaky. Do múčnej zmesi pridáme vajíčko, droždie a smotanu. Masu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v teple oddychovať približne hodinu. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré môžeme posypať natrúhaným syrom, alebo potrieť vajíčkom. Pagáče pečieme na 190°C po dobu 25 minút.

Pokračovanie >

Written By
More from Redakcia
JEDNODUCHÝ TRIK, vďaka ktorému upečiete vždy najlepšie mäkkučké piškótové cesto na koláč, ktoré bude jemné ako obláčik!
Piškótové cesto. Najpoužívanejšie cesto pri pečení koláčov. Napriek tomu nie je piškóta ako piškóta. Nie...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *