Ingrediencie:
200 g čokolády na varenie + 1 lyžica masla na polevu
240 g cukru
100 g lieskových orieškov
200 g masla alebo Hery do cesta + 125 g na náplň
240 g hladkej múky
1/2 balenie kypriaceho prášku
2 lyžice medu
2 vajcia
5 lyžíc kakaa
1 kondenzované sladené mlieko
Pracovný postup:
Plechovku s kondenzovaným mliekom varíme asi 2 hodiny, najlepšie deň vopred. V kastróliku na slabom plameni rozohrejeme maslo alebo Heru a vmiešame kakao a cukor. Odstavíme a primiešame rozšľahané vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do menšej formy (asi 20 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na 175 ° C a pečieme asi 25 minút. Medzitým pripravíme náplň. Oriešky nasekáme a opražíme na panvici. Vychladnutý karamel rozšľaháme so 125 g masla a 2 lyžicami medu a vmiešame oriešky. Karamelovou náplň natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky vychladiť. Nakoniec pripravíme čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozohrejeme čokoládu s lyžicou masla. Polevu rozotrieme na plnku a necháme v chladničke stuhnúť.
Pokračovanie >
Leave a Reply