Keď sa na stole objaví Krowka koláč, nikto neodolá! Tento lahodný dezert sa stane hitom každého stretnutia a oslavy.

krowka kolac

Zloženie:

Spodok:

  • 6 balení veľkých maslových sušienok.

Krém z pudingu:

  • 500 ml mlieka,
  • 1,5 balenia vanilkového pudingu,
  • pol šálky cukru,
  • 1 kocka masla.

Ďalšie vrstvy:

  • 1 veľké balenie slaných krekrov,
  • 1 plechovka hotovej karamelovej hmoty,
  • 2 poháre džemu z čiernych ríbezlí.

Šľahačka:

  • 500 ml 30 % smotany,
  • 1 balenie vanilkového cukru,
  • 1 čajová lyžička želatíny,
  • 1/4 šálky horúcej vody.

Postup prípravy:

  1. Na plechu vyloženom papierom na pečenie uložte sušienky, aby vytvorili prvú vrstvu koláča.
  2. Pripravte pudingovú zmes. V pol šálke mlieka rozpustite pudingové prášky a cukor.
  3. Zvyšok mlieka priveďte do varu, pridajte puding a varte, kým nezhustne. Nechajte vychladnúť. Aby sa na povrchu nevytvorila kožka, zakryte povrch pudingu potravinárskou fóliou.
  4. Vychladnutý krém vyšľahajte s mäkkým maslom, kým nezískate nadýchanú zmes.
  5. Želatínu rozpustite v horúcej vode a nechajte vychladnúť.
  6. Smotanu vyšľahajte do tuha s vanilkovým cukrom.
  7. Do vyšľahanej smotany pridajte vychladnutú želatínu a jemne premiešajte.
  8. Na vrstvu piškót naneste pudingový krém.
  9. Potom po vrstvách ukladáte: piškóty, karamelovú hmotu, krekry, džem z ríbezlí a nakoniec šľahačku.
  10. Koláč vložte do chladničky na minimálne 3 hodiny, aby sa všetky vrstvy dobre spojili. Pred podávaním môžete koláč posypať kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*