Kefír zmiešam s dvoma kúskami a pijem každé ráno. Tým sa rýchlo vyrieši nepríjemný problém!

Problém nízkej frekvencie stolice postihuje 20-30 percent. Pomoc v boji proti zápche hľadáme medzi prípravkami lekární, no existujú aj iné, rovnako účinné riešenia.

Domáce lektvary založené na známych a obľúbených produktoch vám pomôžu vysporiadať sa s nepríjemným problémom. A pri pravidelnom používaní budú mať pozitívny vplyv na zdravie čriev.

Vďaka svojim laxatívnym vlastnostiam by táto zmes mala poskytnúť úľavu od zápchy. Jeho pravidelná konzumácia (s mierou) však zlepší rytmus vyprázdňovania a bude mať pozitívny vplyv na zdravie čriev.

Nezabúdajte však, že pri užívaní takéhoto prípravku je potrebné telu poskytnúť aspoň 2 litre neperlivej vody denne.

Domáci liek na zápchu. Spojte tieto dve ingrediencie.

Pohár kefíru vypitý každé ráno s prídavkom sušených sliviek by mal pomôcť v boji proti zápche a zlepšiť rytmus vyprázdňovania.

Kefír je bohatý na probiotiká, vrátane: baktérie mliečneho kvasenia a kvasinky, ktoré priaznivo pôsobia na zdravie čriev. Vďaka prítomnosti mliečnych peptidov pomáha kefír regulovať hladinu cukru v krvi a potláčať hlad.

Je tiež zdrojom bielkovín a má relatívne nízky obsah kalórií. Podlejem vodou a nechám 24 hodín. Tento nápoj čistí črevá ako metla a spaľuje brušný tuk

Sušené slivky obsahujú značné množstvo vlákniny potrebnej pre zdravé fungovanie tráviaceho systému. Tieto plody sú tiež zdrojom fenolových zlúčenín, ktoré spomaľujú vstrebávanie glukózy do krvného obehu.

Okrem toho pektín (z rozpustnej vlákniny) zlepšuje kontrolu krvného cukru, znižuje hladinu cholesterolu a znižuje riziko inzulínovej rezistencie.

Zmes sa oplatí obohatiť o dva produkty, ktoré podporujú zdravie čriev. Ide o ľanové semienko a pšeničné otruby.

Ľanové semienka sú bohaté na vlákninu, najmä rozpustnú, ktorá pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a zlepšuje trávenie. Pôsobí aj ako prebiotikum – podporuje zdravú bakteriálnu flóru v črevách.

Okrem toho obsahuje omega-3 kyseliny, ako aj vitamíny a minerály, vrátane: horčík, fosfor a vitamín B1. Pšeničné otruby sú jedným z najlepších zdrojov vlákniny, najmä rozpustnej vlákniny.

Ako pripraviť zmes na zápchu?

Rozdrvte 10 gramov ľanového semena a skombinujte ho s jedným pohárom (250 ml) kefíru. Pridajte dve namočené sušené slivky (s vodou) a 5 gramov pšeničných otrúb.

Všetko dôkladne premiešame. Koktail pite každé ráno aspoň dva týždne alebo dovtedy, kým nepocítite zlepšenie. Po 14 dňoch môžete pokračovať v pravidelnom pití kokteilu alebo použiť kúru, keď sa problém so zápchou vráti.

Pšeničné otruby sú povinnou položkou v jedálničku každého, komu záleží na postave a zdraví.

Vopred sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým problémom. Mleté ľanové semienko je lepšie absorbované ľudským telom, ale malo by sa pomlieť tesne pred prípravou.

Potom sa zalejú teplou (ale nie vriacou) vodou a odstavia sa 1,5 – 2 hodiny. Priaznivé liečivé vlastnosti sa dosahujú konzumáciou 10 g ľanového semena každý deň.

V prípade pšeničných otrúb by ste nemali zjesť viac ako 2-3 polievkové lyžice produktu denne (dávkované po častiach počas dňa).

Mimoriadne dôležité je zvýšiť spotrebu neperlivej vody spolu s otrubami na 2 litre denne – vláknina v nej obsiahnutá jej z tela absorbuje veľké množstvo.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*