- Umyte a odlúpnite zemiaky, nakrájajte na veľké kusy. Naplňte vodou, soľou a varte, až kým nebudú hotové.
- Roztlačte ich a nechajte mierne vychladnúť. Potom pridajte mierne roztavené maslo, 1 vajce a premiešajte. Potom pridajte múku a krupicu a mieste cesto rukami. Malo by byť pružné, jemné a ľahké.
- Rozdeľte cesto na 10 rovnakých kusov. Roztiahnite každú z nich v ruké, vytočte oválny tvar a vložte klobásu do stredu. Prilepte tortillu pozdĺž celého obvodu a nechajte špičky uzáveru odkryté. Na vyrovnanie ju položte na stôl.
- Pokryte plech s pergamenom a potrite s maslom. Klobásky poukladajte na plech s malou medzerou medzi sebou.
- Namažte každú klobásu s vajíčkom, posypeme so sezamom a pošlite ju do rúry ohriatej na 200 stupňov po dobu 25-35 minút. Ochutnajte hotové jedlo a podávajte na stôl.
Klobása (párky) v zemiakovom ceste, veľmi populárna variácia klasického jedla, ktoré vám bude zaručene chutiť
Tento báječný je dobrý, pretože si ho môžete vziať do práce, do školy ako občerstvenie. Ukazuje sa to ako skvelá cesta z situácie, keď nie je čas na varenie. Ak sa vám tento recept páči, uložte ho a zdieľajte s priateľmi.
Bon appetit!
ZDROJ:sovkusom.ru
1 2
Leave a Reply