Zloženie:
- 2 a ½ šálky polohr.múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 šálka práškového cukru
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 čajová lyžička bieleho octu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 6 polievkových lyžíc oleja
- 1 šálka nie príliš sladkého džemu
- 1 šálka minerálnej vody
Príprava:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Formu na pečenie vymažte tukom.
- Všetky suché prísady dajte do misy a premiešajte.
- Urobte 3 jamky, 2 menšie a jednu väčšiu v strede zmesi. Do jednej jamky nalejte ocot, do druhej vanilku a do tretej olej. Pridajte minerálnu vodu a džem a miešajte, kým nevznikne homogénna hmota.
- Zmes nalejte do formy na pečenie a pečte na strednej priečke rúry pri 180 °C 40 minút.
- Počkajte, kým vychladne a potom ho podľa chuti polejte čokoládovou polevou, ale je výborný aj samotný.
Leave a Reply