V rodine sú obľúbené už mnoho rokov a nikdy nechýbajú na žiadnej rodinnej oslave. Jemný piškót obalený v čokoládovej poleve a posypaný strúhaným kokosom vytvára mäkkú štruktúru.Tento klasický recept je nostalgickou spomienkou na časy minulé, no stále sa hodí k popoludňajšej káve či čaju. Pripraviť ho je jednoduché a rýchle. Skúste to aj vy!
Ingrediencie:
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 4 vajcia
- 1 vanilínový cukor
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 200 g masla
Kakaová poleva:
- 5 lyžíc kakaa
- 1/2 hrnčeka cukru
- 100 g masla
- 8 lyžíc vody
Na ozdobenie:
- Strúhaný kokos
Postup:
- Maslo izbovej teploty nakrájame na menšie kúsky a v miske ho vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Pridáme žĺtky, múku a prášok do pečiva, a dôkladne premiešame.
- Cesto pečieme dozlatista, potom ho nakrájame na kocky.
- Pripravíme kakaovú polevu zmiešaním všetkých ingrediencií, zohrejeme a namočíme do nej koláčiky.
- Obalíme ich v strúhanom kokose a necháme vychladnúť.
Tieto jemné kokosové ježe sú dokonalým doplnkom každej rodinnej oslavy!
Leave a Reply