Ingrediencie:
- 6 bielkov
- 1 žĺtok
- 10 lyžíc cukru
- 8 lyžíc polohr.múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 3 lyžice strúhaného kokosu
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 6 polievkových lyžíc broskyňovej šťavy (na namáčanie)
Na krém:
- 5 žĺtkov
- 6 dl mlieka
- 2 čajové lyžičky potravinárskeho škrobu
- 5 lyžíc broskyňového jogurtu
- 15 dkg cukru
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 dl broskyňovej šťavy
- 1 vrecúško želatíny
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a potom pridáme do vaječnej peny. Múku a ostatné suroviny opatrne vmiešame do peny. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov. Pomocou špáradla skontrolujte, či je cesto prepečené.
- Hotové necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice. Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky z vajec vymiešame s cukrom do krémova, pridáme múku a zalejeme mliekom. Začnite variť na miernom ohni a potom vmiešajte škrob. Keď je krém hotový, za stáleho miešania ho ochlaďte.
- Želatínu rozpustíme podľa návodu, potom ju vmiešame do ovocnej šťavy a pridáme jogurt. Keď sa zmes spojí, vmiešame ju do vychladnutého krému. Pláty pokvapkáme broskyňovou šťavou a natrieme krémom, položíme naň druhý plát a prikryjeme zvyšným krémom. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply