Kokosovo-broskyňové rezy: Chutné a rýchlo pripravené! 


Ingrediencie:
  • 6 bielkov
  • 1 žĺtok
  • 10 lyžíc cukru
  • 8 lyžíc polohr.múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 3 lyžice strúhaného kokosu
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 6 polievkových lyžíc broskyňovej šťavy (na namáčanie)
Na krém:
  • 5 žĺtkov
  • 6 dl mlieka
  • 2 čajové lyžičky potravinárskeho škrobu
  • 5 lyžíc broskyňového jogurtu
  • 15 dkg cukru
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 dl broskyňovej šťavy
  • 1 vrecúško želatíny

Príprava:
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a potom pridáme do vaječnej peny. Múku a ostatné suroviny opatrne vmiešame do peny. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov. Pomocou špáradla skontrolujte, či je cesto prepečené.
  2. Hotové necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice. Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky z vajec vymiešame s cukrom do krémova, pridáme múku a zalejeme mliekom. Začnite variť na miernom ohni a potom vmiešajte škrob. Keď je krém hotový, za stáleho miešania ho ochlaďte.
  3. Želatínu rozpustíme podľa návodu, potom ju vmiešame do ovocnej šťavy a pridáme jogurt. Keď sa zmes spojí, vmiešame ju do vychladnutého krému. Pláty pokvapkáme broskyňovou šťavou a natrieme krémom, položíme naň druhý plát a prikryjeme zvyšným krémom. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*