Prísady:
- mlieko (na namáčanie piškót alebo BEBE keksov)
- 250 g masla alebo margarínu
- 250 g tmavej čokolády
- 150 g pr. cukru
- 7 vajíčok
- 2 balíčky smotany na šľahanie
Postup:
- Maslo alebo margarín si vyšľaháme spolu s práškovým cukrom (75 g) do peny. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme ju vychladnúť. Následne ju zmiešame s vyšľahaným maslom a vytvoríme tak jemný čokoládový krém.
- Žĺtka a bielka si oddelíme. Žĺtka vyšľaháme s pr. cukrom (75 g) nad parou, aby sme ich tepelne upravili. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Zmes si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu vmiešame do čokoládovej hmoty a poriadne spojíme.
- Druhú si zmiešame s vyšľahanými šľahačkami. Sušienky si namočíme v mlieku a poukladáme ich do formy. Následne naň navrstvíme čokoládový krém a naň šľahačkový krém. Posypeme grankom, strúhanou čokoládou alebo jemným kakaovým práškom.
- Dáme do chladničky stuhnúť.
Leave a Reply