Je to dezert, ktorý sa najlepšie podáva po ľahkom jedle, pretože má výraznú chuť a je veľmi sladký.
Ingrediencie:
- 250 g nesoleného masla plus extra na vymastenie
- 250 g čokolády na varenie, nasekanej nahrubo
- 4 veľké vajcia
- 250 g trstinového cukru
- 250 g hnedého cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 100 g kúskov bielej čokolády
- 50 g kúskov mliečnej čokolády
- 50 g kúskov horkej čokolády
Príprava:
- Vyhrejeme rúru na 170°C. Formu vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Vo veľkej panvici si na miernom ohni rozpustíme maslo a 250 g čokolády na varenie. Medzitým si vo veľkej mise metličkou vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky preosejeme múku, prášok do pečiva a štipku soli.
- Keď sa čokoláda a maslo roztopia, necháme ich trochu vychladnúť a potom ich metličkou zašľaháme do vaječnej zmesi. Nakoniec zašľaháme múčnu zmes a horkú čokoládu, mliečnu čokoládu a kúsky bielej čokolády, pričom polovicu kúskov bielej čokolády necháme.
- Nalejte cesto do pripravenej formy. Pečte 1 hodinu, potom vyberte z rúry a posypte kúskami bielej čokolády, ktoré ste predtým oddelili. Vráťte do rúry a pečte 15 minút alebo kým sa na vrchu nevytvorí kôrka (špáradlo zapichnuté do stredu koláča by malo vyjsť pokryté niekoľkými lepkavými omrvinkami.
- Nechajte koláč úplne vychladnúť a potom podávajte.
Leave a Reply