Koláčik so smotanou a jogurtovým krémom: Ľahúčka dobrotka na každý deň!

Ingrediencie:
  • 4 vajíčka, veľkosť L
  • pohár pšeničnej polohrubej múky
  • cukor 2/3 šálky
  • olej 4 lyžice
  • prášok do pečiva lyžička
  • 2 polievkové lyžice plné kakaa
Krém:
  • Krém 30% 400 ml
  • veľký kelímok jogurtu, 330 g
  • želatína 2 polievkové lyžice plné
  • voda 60 ml
  • práškový cukor 6 lyžíc
Poleva:
  • mliečna čokoláda 100 g
  • maslo 50 g

Príprava:
  1. Z bielkov vyšľaháme v miske tuhý sneh a potom po častiach pridávame cukor a stále miešame. Znížime otáčky mixéra na polovicu a po jednom pridávame žĺtky a olej.
  2. Do vyšľahaných vajec preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko spolu jemne premiešame vareškou, kým sa suroviny nespoja. Vylejeme na plech (25×35) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 40 minút. Po vychladnutí cesto rozrežeme pozdĺžne na dve časti.
  3. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme 10 minút napučať. Potom ho ohrievajte v mikrovlnke alebo v hrnci len dovtedy, kým sa nerozpustí. Nezabudnite želatínu nevariť, pretože stratí svoje vlastnosti.
  4. V samostatnej miske vymiešame smotanu, kým nebude nadýchaná, primiešajte jogurt, pridám práškový cukor a vychladnutú, ale tekutú želatínu a všetko spolu premiešame.  Hmotu dám na pár minút do chladničky, kým mierne nezhustne.
  5. Hmotu dám na rozrezaný vrch torty a prikryjem druhou časťou torty, zľahka zatlačím. Dám do chladničky na pár hodín stuhnúť. (malo by stačiť cca 3 hodiny).
  6. Do misky nalejte čokoládu a maslo nakrájané na kocky. Všetko rozpustíte nad parou. Po úplnom rozpustení a vychladnutí koláč polejem tekutou čokoládou. Dám do chladničky aby všetko poriadne stuhlo.
Dobrú chuť! 👌😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*