Ingrediencie:
- 4 vajíčka, veľkosť L
- pohár pšeničnej polohrubej múky
- cukor 2/3 šálky
- olej 4 lyžice
- prášok do pečiva lyžička
- 2 polievkové lyžice plné kakaa
Krém:
- Krém 30% 400 ml
- veľký kelímok jogurtu, 330 g
- želatína 2 polievkové lyžice plné
- voda 60 ml
- práškový cukor 6 lyžíc
Poleva:
- mliečna čokoláda 100 g
- maslo 50 g
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme v miske tuhý sneh a potom po častiach pridávame cukor a stále miešame. Znížime otáčky mixéra na polovicu a po jednom pridávame žĺtky a olej.
- Do vyšľahaných vajec preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko spolu jemne premiešame vareškou, kým sa suroviny nespoja. Vylejeme na plech (25×35) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov asi 40 minút. Po vychladnutí cesto rozrežeme pozdĺžne na dve časti.
- Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme 10 minút napučať. Potom ho ohrievajte v mikrovlnke alebo v hrnci len dovtedy, kým sa nerozpustí. Nezabudnite želatínu nevariť, pretože stratí svoje vlastnosti.
- V samostatnej miske vymiešame smotanu, kým nebude nadýchaná, primiešajte jogurt, pridám práškový cukor a vychladnutú, ale tekutú želatínu a všetko spolu premiešame. Hmotu dám na pár minút do chladničky, kým mierne nezhustne.
- Hmotu dám na rozrezaný vrch torty a prikryjem druhou časťou torty, zľahka zatlačím. Dám do chladničky na pár hodín stuhnúť. (malo by stačiť cca 3 hodiny).
- Do misky nalejte čokoládu a maslo nakrájané na kocky. Všetko rozpustíte nad parou. Po úplnom rozpustení a vychladnutí koláč polejem tekutou čokoládou. Dám do chladničky aby všetko poriadne stuhlo.
Dobrú chuť! 👌😋
Leave a Reply