- Recept je veľmi jednoduchý, ľahko sa pripravuje a je mimoriadne účinný pre telo.
Kombinácia liečivých vlastností medu a škorice:
Ochorenia srdca: Zmiešajte med s drvenou škoricou a natrite si ho na chlieb namiesto džemu. Jedzte ho pravidelne. Používajte ho pravidelne. Ľudia, ktorí už prekonali infarkt a pravidelne konzumujú túto zmes, majú veľkú šancu, že ďalší infarkt už nedostanú.
Okrem toho uľahčuje dýchanie a posilňuje srdce. V Amerike a Kanade sa používa na liečbu pacientov, ktorých žily už nie sú tak pružné z dôvodu veku. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev.
Artritída: Pri pravidelnej konzumácii sa môžu zbaviť aj chronickej artritídy.
Infekcia močového mechúra: Do pohára vlažnej vody pridajte dve lyžice medu a lyžicu rozdrvenej škorice.
Bolesť zubov: Zmiešajte päť lyžíc medu s lyžicou rozdrvenej škorice a zmes naneste na bolesť zubov trikrát denne. Bolesť zmizne.
Cholesterol: Zmiešajte dve lyžice medu a tri lyžičky drvenej škorice s 2 dl horúcej vody. Do dvoch hodín znížite hladinu cholesterolu o 10 percent. Ak ho budete používať trikrát denne, chronický vysoký cholesterol sa zníži.
Prechladnutie: Ak ste často prechladnutí, jedzte trikrát denne po dobu troch dní lyžicu medu a štvrť lyžice drvenej škorice. Lieči prechladnutie, chronický kašeľ a čistí dýchacie cesty.
Bolesť žalúdka: Zmes medu a rozdrvenej škorice lieči bolesť žalúdka a zabraňuje vzniku žalúdočných vredov.
Posilnenie imunitného systému: Med je veľmi bohatý na vitamíny a železo. Pravidelné používanie medu posilňuje biele krvinky v boji proti baktériám a vírusom. Lyžička škorice zmiešaná s 2 lyžičkami medu zabraňuje nadmernej produkcii žalúdočných kyselín.
Prechladnutie: Španielski vedci zistili, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia kmene baktérií prechladnutia.
Akné: Zmiešajte tri lyžice medu a jednu lyžicu škorice. Pred spaním ho naneste na pupienky, nechajte pôsobiť a zmyte teplou vodou. Ak to budete robiť denne, pupienky do týždňa zmiznú.
Kožné infekcie: Med a škorica dokážu liečiť ekzémy, pásový opar a všetky formy kožných infekcií.
Úbytok hmotnosti: Pravidelná konzumácia znižuje hmotnosť aj u extrémne obéznych ľudí. Zabraňuje ukladaniu tuku, aj keď jete veľmi mastné jedlá.
Chronická únava: Starší ľudia, ktorí konzumujú med a škoricu, sú silnejší a pohyblivejší. Konzumácia týchto suroví okolo tretej hodiny popoludní obnoví vitalitu do jedného týždňa.
Výhody orechov:
V minulosti sa vlašské orechy používali aj proti voškám. Využívajú sa aj v alkoholickom priemysle. Strava bohatá na orechy môže zabrániť riziku infarktu. Obsah kalórií v orechoch je približne rovnaký ako v hovädzom mäse.
U niektorých ľudí však môžu podráždiť jazyk a sliznicu úst a spôsobiť svrbenie alebo hrčky!
Kvôli silným účinným látkam orechovej kôry a hustému tieneniu listov mnohé rastliny nemôžu pod orechom prežiť a jeho listy sa zbierajú. V ľudovom liečiteľstve sa používajú listy rastliny, vonkajší obal plodu a veľmi horká blanka oddeľujúca plod vnútri kôstky.
Škrupina by sa mala zbierať v čase zberu orechov, približne v septembri. Odporúča sa nosiť rukavice, pretože pokožku rúk sfarbí do nezmazateľnej tmavohnedej farby.
Tu je recept na výživu imunitného systému
Zloženie:
- 100 gramov vlašských orechov
- 300 gramov medu
- 2 čajové lyžičky škorice
Príprava:
- Zmiešajte mleté vlašské orechy s medom a škoricou.
Používanie:
- Ako prostriedok na posilnenie imunity konzumujte každý deň 1 čajovú lyžičku.
- Pri zápale močového mechúra zrieďte 2 čajové lyžičky zmesi v pohári teplej vody a konzumujte. Každý deň vypite 3 šálky zmesi a opakujte to 7 dní.
- Na prevenciu a liečbu srdcových ochorení užívajte jednu čajovú lyžičku ráno nalačno a večer pred spaním (opakujte 3-4 mesiace v roku).
- Na zlepšenie pamäti užívajte tri čajové lyžičky denne.
- Ak chcete znížiť hladinu cholesterolu, jedzte 4-5 čajových lyžičiek denne počas jedného mesiaca.
- Pri gastritíde a vredoch užívajte jednu čajovú lyžičku každý deň nalačno počas 30 dní.
Ak sa Vám článo páčil, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply