Kráľovský jablčný koláč so smotanovým krémom: Nedá sa porovnať s ničím, čo som doposiaľ piekla, je neprekonateľný!

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175⁰C.
2. Maslo, soľ, cukor a vanilkový cukor starostlivo rozotrieme v mise.
3. Pridáme do misy jedno vajce.
4. Múku preosejeme s práškom do pečiva.
5. Múku a smotanu na šľahanie postupne zapracujeme do zmesi s vajcom.
6. Vymastíme plech tukom alebo slnečnicovým olejom, vzniknuté cesto naň preložíme a povrch uhladíme.
7. Jablká zbavíme šupky, nakrájame na štvrťky a vykrojíme jadrovník.
8. Nakrájané jablká pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne ich zatlačíme do povrchu cesta. Pečieme v rúre 12 min.
9. Príprava zálievky: zmiešame smotanu na varenie, vajcia, cukor.
10. Vytiahneme plech s koláčom von z rúry a polejeme ho zálievkou. Vrátime plech do rúry a pečieme ešte 50 min.
11. Hotový koláč vytiahneme z rúry a necháme ho málinko vychladnúť.
12. Koláč preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*