Krémová konzistencia, kakaový korpus a nadýchaná vrstva šľahačky – úspech zaručený! Príprava je jednoduchá a chuť neopakovateľná!

  • Ak ste s pečením začali len nedávno, tento recept je presne pre vás! Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý si získa srdcia (i chuťové poháriky) vašich hostí…
Potrebujeme:
Korpus:
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 40 g kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
Krém:
  • 600 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 250 g margarínu
Pena:
  • 500 ml šľahačky
  • kakao na posypanie
Príprava:
  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom. Postupne pridávame do snehu a miešame ručne s pomocou metličky. Masu dáme do formy s vysokými okrajmi (vystlanú papierom na pečenie). Pečieme pri 180 ° C približne 10 minút.
  2. Na miernom ohni začneme variť mlieko, pridáme puding, žĺtky, cukor a jemne premiešame. Múku pridáme po lyžičkách a miešame, až bude puding hladký a mierne hustý, porom pridáme margarín. Po uvarení necháme vychladnúť. Dáme na upečený korpus, navrch šľahačku a posypeme kakaom.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*