- Ak ste s pečením začali len nedávno, tento recept je presne pre vás! Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý si získa srdcia (i chuťové poháriky) vašich hostí…
Potrebujeme:
Korpus:
- 6 bielkov
- 6 lyžíc cukru
- 3 lyžice polohrubej múky
- 40 g kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
Krém:
- 600 ml mlieka
- 6 žĺtkov
- 10 lyžíc cukru
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice polohrubej múky
- 250 g margarínu
Pena:
- 500 ml šľahačky
- kakao na posypanie
Príprava:
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom. Postupne pridávame do snehu a miešame ručne s pomocou metličky. Masu dáme do formy s vysokými okrajmi (vystlanú papierom na pečenie). Pečieme pri 180 ° C približne 10 minút.
- Na miernom ohni začneme variť mlieko, pridáme puding, žĺtky, cukor a jemne premiešame. Múku pridáme po lyžičkách a miešame, až bude puding hladký a mierne hustý, porom pridáme margarín. Po uvarení necháme vychladnúť. Dáme na upečený korpus, navrch šľahačku a posypeme kakaom.
Leave a Reply