Krémová polievka plná chuti z mrkvy a pečeného cíceru je receptom na zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu.
Ingrediencie:
- 1 kg mrkvy
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky mletého kmínu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml zeleninového vývaru
Pečený cícer:
- 400 g cíceru – uvareného
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sladkej papriky
Na podávanie:
- 2 čajové lyžičky tahini pasty – na ozdobu,
- 1 pita
Spôsob prípravy:
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu som nakrájala na plátky. Do hrnca nalejem olivový olej alebo rastlinný olej a pridám zeleninu.
- Všetko orestujem a po chvíli pridám prelisovaný cesnak, soľ, korenie a kmín. Chvíľu podusím, potom zeleninu zalejem vývarom a na miernom ohni povarím.
- Uvarený cícer (alebo scedený cícer z konzervy) dáme do misy. Pridám olivový olej, rascu, soľ a sladkú papriku. Dôkladne premiešam a prenesiem plech.
- Pečieme 10 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Časť sladkej papriky môžete nahradiť feferónkou alebo čili, ak máte radi výrazné, jemne korenisté chute.
- Uvarenú mrkvu a cibuľu vložte do mixéra. Rozmixujem na zamatový krém. Ak je zmes príliš hustá, po častiach pridávam vývar, v ktorom sa varila mrkva.
- Hotovú polievku nalejeme do hlbokých tanierov alebo misiek a posypeme pečeným cícerom. Pridám sezamovú tahini pastu, ozdobím petržlenovou vňaťou a podávam s pita chlebom.
Leave a Reply