Krémové, makové rezy, ktorým sa nevyrovná žiadny zákusok z cukrárne!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:
  • 12 bielkov
  • 200 g kr. cukru
  • 200 g mletého maku
  • 3 PL polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
Na prípravu krému budeme potrebovať:
  • 12 žĺtkov
  • 200 g kr. cukru
  • 5 PL gustinu – kukuričný škrob
  • 500 ml mlieka
  • 1 maslo alebo palmarin
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
  • 200 g čokolády

POSTUP:
  • Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.

  • Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.

  • Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.

  • Pripravíme si krém. Žĺtka si zmiešame s cukrom a vylejeme ich do mlieka. Metličkou miešame a postupne pridávame škrob Gustin. Dáme na oheň a varíme do zhustnutia. Osobitne si vyšľaháme pomocou mixéra maslo, aby bolo krémové a postupne doň pridávame vychladnutý uvarený krém.
  • Na upečený plát si navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým plátom, znova navrstvíme krém a položíme tretí plát. Vrchný plát si natrieme tenkou vrstvou krému. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posepeme ňou navrstvený koláčik.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*