Na prípravu cesta budeme potrebovať:
- 12 bielkov
- 200 g kr. cukru
- 200 g mletého maku
- 3 PL polohrubej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
Na prípravu krému budeme potrebovať:
- 12 žĺtkov
- 200 g kr. cukru
- 5 PL gustinu – kukuričný škrob
- 500 ml mlieka
- 1 maslo alebo palmarin
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
- 200 g čokolády
POSTUP:
- Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.
- Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.
- Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.
- Pripravíme si krém. Žĺtka si zmiešame s cukrom a vylejeme ich do mlieka. Metličkou miešame a postupne pridávame škrob Gustin. Dáme na oheň a varíme do zhustnutia. Osobitne si vyšľaháme pomocou mixéra maslo, aby bolo krémové a postupne doň pridávame vychladnutý uvarený krém.
- Na upečený plát si navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým plátom, znova navrstvíme krém a položíme tretí plát. Vrchný plát si natrieme tenkou vrstvou krému. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posepeme ňou navrstvený koláčik.
Dobrú chuť!
Leave a Reply