Krémový koláč s jablkami, s prídavkom kokosu. Dokonalá chuť!

Ingrediencie pre 12 osôb:

  • 400 g polohr.múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g cukru
  • 250 g masla
  • 2 vajcia

JABLKOVÁ NÁPLŇ:

  • 1 kg strúhaných jabĺk
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice džemu
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžice krupice

KOKOSOVÝ KRÉM:

  • 700 ml mlieka
  • Jemný škrob 80 g
  • 100 g cukru
  • 50 g kokosu

Príprava

1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do priehľadnej fólie a necháme v chladničke, kým si pripravíme plnku.

2. Na plnku nastrúhame jablká a krátko podusíme na masle spolu s cukrom. Ak sú jablká sladké, cukor možno vynechať. Trochu vychladíme a pridáme džem a škoricu.

3. Škrob a cukor vymiešame s 200 ml mlieka na zmes bez hrudiek. Varte vo zvyšnom mlieku (500 ml). Do uvarenej smotany pridáme kokos a všetko spojíme.

4. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť formy (20×30 cm), vložíme do formy a popicháme vidličkou.

5. Na vrch posypte 2 polievkovými lyžicami krupicu a rovnomerne rozdeľte jablká.

6. Krém s kokosom dáme na jablká a zarovnáme.

7. Na krém položíme druhú časť cesta a tiež popicháme. Pečieme pri teplote 175° asi 35 minút, alebo kým koláč jemne nezhnedne. Rúra by mala byť predhriata. Upečený a vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*