Krémový koláčik pre každého: Určite si Vás získa!

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 7 žĺtkov
  • 20 dkg cukru
  • 20 dkg polohr.múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 11 lyžíc vody
  • 2 polievkové lyžice oleja
Na krém:
  • 7 vaječných bielkov
  • 7-10 polievkových lyžíc cukru (podľa chuti)
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 5-6 dl mlieka
Na vrch:
  • 4 dl smotany
  • nastrúhaná tmavá čokoláda

Príprava:
  1. Na cesto vymiešame žĺtky z vajec s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme múku s práškom do pečiva, do ktorej sme preosiali aj kakao. Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre, na papieri na pečenie alebo na maslom vymastenom a múkou vysypanom plechu, pri strednej teplote (cca 180 stupňov) 20 minút (podľa rúry).
  2. Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. Z pudingového prášku a mlieka bežným spôsobom uvaríme puding a dobre ho zahustíme. (Ak sa vám to nezdá dosť husté, dajte ho na pár minút do mikrovlnky a párkrát premiešajte.) Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Zmiešame s horúcim pudingom, natrieme na cesto a vložíme späť do rúry na 10-15 minút pri strednej teplote. Necháme vychladnúť.
  3. Keď koláč vychladne, natrieme navrch vyšľahanú smotanu a ozdobíme podľa potreby strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!

Autorka receptu: Nóra Beri-Horváthová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*