Kukurica je čistým požehnaním pre celé telo: Všetci však pri jej varení robíme rovnakú chybu!

Je len málo ľudí, ktorí nemajú radi obľúbenú letnú pochúťku – varenú kukuricu. Sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. No keď ich varíme, všetci robíme jednu chybu – z klasov odstránime kukuričné vlákna lebo (vlasy), tie „chlpy“, ktoré sa takmer nedajú vytrhnúť.

Tu je dôvod, prečo by ste mali jesť tieto vlákna s kukuricou:

– Zabraňujú tvorbe obličkových kameňov

– Pôsobia ako prirodzené diuretikum a podporujú odstraňovanie prebytočnej tekutiny z tela

– Znižujú hladinu cukru a cholesterolu v krvi

– Sú bohaté na draslík, ktorý podporuje zrážanlivosť krvi

Ak nemôžete jesť kukuričné vlákna spolu s kukuricou, konzumujte ich nasledovne – oddeľte ich od kukurice a uvarte v troške vody. Preceďte, a keď tekutina vychladné, pite ako čaj.

Poznámka: Čaj z kukuričných “vlasov” sa neodporúča tehotným ženám, pretože môže spôsobiť predčasné kontrakcie.

Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*