Je len málo ľudí, ktorí nemajú radi obľúbenú letnú pochúťku – varenú kukuricu. Sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. No keď ich varíme, všetci robíme jednu chybu – z klasov odstránime kukuričné vlákna lebo (vlasy), tie „chlpy“, ktoré sa takmer nedajú vytrhnúť.
Tu je dôvod, prečo by ste mali jesť tieto vlákna s kukuricou:
– Zabraňujú tvorbe obličkových kameňov
– Pôsobia ako prirodzené diuretikum a podporujú odstraňovanie prebytočnej tekutiny z tela
– Znižujú hladinu cukru a cholesterolu v krvi
– Sú bohaté na draslík, ktorý podporuje zrážanlivosť krvi
Ak nemôžete jesť kukuričné vlákna spolu s kukuricou, konzumujte ich nasledovne – oddeľte ich od kukurice a uvarte v troške vody. Preceďte, a keď tekutina vychladné, pite ako čaj.
Poznámka: Čaj z kukuričných “vlasov” sa neodporúča tehotným ženám, pretože môže spôsobiť predčasné kontrakcie.
Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply