Kuracia pečienka v placke. Takúto pochúťku ešte nikdy nejedli!

  • Tip na jednoduchú večeru a obed pre tých, ktorí majú radi nové recepty. Každý pozná klasické prílohy, ako sú zemiaky alebo ryža. Spestrite si jedálny lístok a potešte svoje chuťové bunky lahodnými plnenými zemiakovými plackami. Pochutná si na nich aj ten najväčší jedák.

Prísady:
  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke deň vopred
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 cibuľa
  • 500 g kuracej pečene
  • 100 g bravčovej masti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 300 g čerstvých húb (alebo iných obľúbených húb)

Postup:
  1. Kuraciu pečienku umyte a odležte. Ak je žlč prítomná, odstráňte ju veľmi opatrne, neprepichujte ju. Potom nakrájajte pečeň na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a opečte na rozpálenom oleji dozlatista. Huby očistite a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm. Pridajte ich k opečenej cibuli a smažte asi 3 minúty.
  3. Pridajte kuracie pečeň a restujte, kým nezmäkne. Pokrm podľa chuti osolíme a okoreníme, premiešame a odstavíme z ohňa.
  4. Zemiaky uvarené deň predtým ošúpeme, nahrubo nastrúhame na strúhadle a dáme na 10 minút do chladničky.
  5. Pracovnú plochu poprášte hladkou múkou, poukladajte na ňu nastrúhané zemiaky, posypte polohrubou múkou a osoľte. Rukami dobre vypracujte cesto, aby sa nelepilo. Podľa potreby pridajte múku. Hotové cesto nesmie byť lepkavé, ale ani príliš tuhé.
  6. Z cesta vytvarujte valček, poprášte ho múkou a odkrajujte z neho kúsky hrubé asi 1,5 cm. Vyvaľkajte z nich placky hrubé asi 0,2 cm.
  7. Na suchej panvici, alebo ak ju nemáte, na panvici opečte palacinky z oboch strán. Ak sa vytvoria bubliny, jednoducho ich prepichnite. Hotové palacinky potrite rozpustenou bravčovou masťou.
  8. Polovicu každej placky potrite zmesou pečene a húb a preložte.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*