INGREDIENCIE
- 2 kuracie prsia,
- 3 zemiaky,
- 2 väčšie paradajky,
- 1 cibuľu,
- 2 veľké šampiňóny,
- kúsok jarnej cibuľky,
- 150 g kyslej smotany,
- soľ a čierne korenie.
POSTUP
1.
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2.
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia.
3.
Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou.
4.
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť.
5.
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme.
6.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Leave a Reply