Kuracia prsia skryté pod zemiakovou perinkou. Skvelá inšpirácia na nedeľný obed!

INGREDIENCIE

  • 2 kuracie prsia,
  • 3 zemiaky,
  • 2 väčšie paradajky,
  • 1 cibuľu,
  • 2 veľké šampiňóny,
  • kúsok jarnej cibuľky,
  • 150 g kyslej smotany,
  • soľ a čierne korenie.

POSTUP

1.
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2.
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia.

3.
Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou.

4.
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť.

5.
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme.

6.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*