Recept na tento knedlík som našla na internete od autorky pani Johany. Predtým som už nejaké recepty na zemiakový knedlík skúsila, ale žiadny nedopadol takto – najlepší knedlík, aky som kedy urobila, dokonca ani ten kysnutý sa na toto nechystá. Vôbec nie je tuhý a osliznutý, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšie, určite skúste.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1/2 kg hrubej múky,
1 -2 vajcia podľa veľkosti
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.
Po uvarení-môžu byť aj rozvarené – ich roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.
Ja používam ručný šľahač.
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply