Kysnuté knedlíky už nerobím: Každý sa ma pýta na tento recept! Chutí fantasticky a u nás doma je to to najobľúbenejšie. Vyskúšajte!

Recept na tento knedlík som našla na internete od autorky pani Johany. Predtým som už nejaké recepty na zemiakový knedlík skúsila, ale žiadny nedopadol takto – najlepší knedlík, aky som kedy urobila, dokonca ani ten kysnutý sa na toto nechystá. Vôbec nie je tuhý a osliznutý, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšie, určite skúste.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1/2 kg hrubej múky,

1 -2 vajcia podľa veľkosti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.
Po uvarení-môžu byť aj rozvarené – ich roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.
Ja používam ručný šľahač.
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*