Zloženie:
- 50 dkg tvarohu
- strúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
- 5-7 ošúpaných broskýň nakrájaných na malé kúsky
- 5 dl šľahačky
- 2 stužovače
- 10 dkg masla izbovej teploty
- cukor – podľa chuti
- 5-6 vanilkových cukrov
- 2 balíčky piškót
- 10 dkg horkej čokolády
- trochu vlažného kapučína scukrom – to je na namáčanie piškót
Príprava:
- Tvaroh pretlačíme, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citrónov, vanilkové cukry, cukor podľa chuti, dobre premiešame, potom pridáme zmäknuté maslo.
- Broskyne umyjem a pridávam do tvarohového krému, pričom ich vždy premiešam, aby nezhnedli. Šľahačku vyšľahám s 2 stužovačmi na tuhú hmotu, elektrickým šľahačom – nepotrebujete na to cukor, pretože je ochutená, ja vždy používam tento typ – a 2/3 z nej pridám do tvarohového krému, jemne premiešam, aby sa spojila.
- Polovicu piškót-namočených v osladenom kapučínovom mlieku, som dala do vyššie položenej misky (alebo do pekáča), na ne som rovnomerne rozotrela polovicu tvarohového krému, potom opäť namočené piškóty a naň druhú polovicu krému.
- Na vrch natriem zvyšnú tretinu šľahačky, ktorá však nemusí byť hladká.
- Nakoniec: Na miernom ohni rozpustíme horkú čokoládu, najprv s trochou mlieka, za stáleho miešania, potom pridáme toľko mlieka, aby vznikla redšia, kvapkavá čokoláda, a malou lyžičkou ju nakvapkáme na vrch, ako je znázornené na obrázku – nepokrývame ju rovnomerne!
- Prikryjem a dám do chladničky aspoň na pol dňa, a potom je pripravená na podávanie.
Leave a Reply