Lahôdkový šalát pre lenivých: Fantastická chuť, celá naša rodina ho doslova zbožňuje!

Veľmi ľahký a svieži šalát z húb a šunky, vynikajúci aj na chlebíčky.

Potrebujeme:

  • šampiňóny v slanom náleve (použila som celé šampiňóny) – 250 g;
  • šunku alebo jemnú salámu – 300 g;
  • kukurica – 1 plechovka;
  • majonéza 2 lyžice;
  • zelená cibuľka a petržlenová vňať;
  • 1 lyžička horčice.

Postup:

  1. Všetky prísady nakrájame na kúsky – salámu krájame na prúžky a celé huby na štvrťky. Majonézu zmiešame s horčicou. Zmiešajte všetky produkty.
  2. Šalát ochutíme omáčkou, ozdobíme podľa chuti a ihneď podávame.

Tip: Ak nemáte kukuricu, môžete ju nahradiť zeleným hráškom a zelenou cibuľou – obyčajná, stačí ju pred zaliať vriacu vodu, aby ste odstránili horkosť.

Niektorí ľudia k tomuto šalátu pridávajú nastrúhaný tvrdý syr, ale je to podľa vašich predstáv a chuti. Omáčku si nemôžete pripraviť s kyslou smotanou.

Domáca majonéza

Potrebujeme:

  • 2 veľké alebo 3 malé žĺtky
  • 210 g klasického stolného oleja
  • soľ
  • cukor
  • ocot alebo citrónovú šťavu

Postup:

1. Vajcia vyberieme z chladničky skôr, aby získali izbovú teplotu. Potom žĺtky oddelíme od bielkov, na majonézu bielky nebudeme potrebovať.

2. Žĺtky vyšľaháme metličkou alebo elektrickým šľahačom a pritom po kvapkách prilievame olej.

3. Keď hmota začne hustnúť, pramienok oleja môže byť silnejší. Pokiaľ už máme majonézu tuhú, pridáme trochu soli, cukru a pár kvapiek octu alebo citrónovej šťavy a na záver trochu prešľaháme.

Prajeme dobrú chuť :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*