- Je obľúbená u mnohých, tento recept je veľmi jednoduchý. Má veľa náplne, preto je taká chutná.
Zloženie:
- 60 dkg hl. múky
- 8 dkg rozpusteného masla
- 8 dkg kryštálového cukru
- 2 žĺtky
- 4 dkg droždia
- asi 2 dl vlažného mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- štipka soli
- nastrúhaná citrónová kôra
Na náplň:
- 50 dkg tvarohu
- 2 žĺtky
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 4-5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 3 polievkové lyžice krupice
- nastrúhaná citrónová kôra
- hrozienka podľa chuti
- 1-2 vajcia na potretie
Príprava:
- Droždie rozmiešajte v troche mlieka s cukrom, zmiešajte ingrediencie v miske, vymieste cesto a postupne pridávajte mlieko, pretože neviete, koľko mlieka cesto absorbuje. Nechajte ho vykysnúť na teplom mieste, kým sa nezdvojnásobí.
- Medzitým zmiešajte tvaroh s prísadami, vyšľahajte bielky do tuha a vmiešajte ich. Keď cesto vykysne, roztiahnite ho na hrúbku 3 mm a nakrájajte na kocky s priemerom 8 cm, do stredu dajte lyžicu plnky, štyri rohy stlačte a zatočte, potrite vajíčkom a nechajte 20 minút odpočívať.
- Pečte v predhriatej rúre pri 170-180 °C približne 20-25 minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply